30/12/2013

kendi stilimden esintiler: dar füme elbise

Haftanın ilk günü ve yılın son Pazartesi'nden merhabalar!

Her geçen gün ve an benim için kıymetli ancak 2013 artık bitsin ve 'gelen gideni aratır' dedirtmeyecek bir 2014 gelsin. Geri kalan dileklere yarın devam edeceğim:)

Evet yılın son Pazar ertesi için bakalım hangi kombini seçmişim?



Penye olduğu için rahat ama vücudu saran görünümünden dolayı şık olan bu elbiseyi seçtim. Biliyorum ki ofislerde yılbaşı kutlamaları ve iş sonrası yemekleri son güne kadar devam ediyor. Günün sonunda değişiklik yapmadan geceye devam edebileceğiniz bir elbise. Bugün ışıltı yok:) 


Kollarda yarasa kesim hakim, ki bu da elbisenin üst kısmının alttan daha bol durmasını, benim gibi vücudunun üst kısmı alta göre daha dar olanlar için sihirli bir dokunuş sağlıyor.


Bu elbiseyi askıda ilk gördüğümde, üstümde böyle duracağını hayal bile edemezdim. Sağ eteği soldan daha uzun ve üçgen şekilde iniyor. Boyu da maxi denebilecek kadar uzun ancak drapelerle istediğiniz boya getirebiliyorsunuz.

İsterseniz bileğinizin hemen üstünde maxi elbise olarak giyebilir, isterseniz benim gibi diz veya dizin hemen altında bırakarak kalem etek havası verebilirsiniz. Hatta biraz daha ileri giderek drape oranını arttırıp mini elbise olarak bile giyebilirsiniz.


Elbisemin altına rahatlığını desteklemesi için Isabel Marant tasarımı deri-süet karışımı püsküllü botlarımı giydim. Püskül etkisini, aslında çarpraz takılan Gucci Soho çantayla tamamladım. 


Kombinimin genelinde füme (çorap dahil) ve siyah kullanırken, koluma kırmızı bileklik takarak monotonluğu kırmaya çalıştım.


elbise: H&M, çanta: Gucci, bot: Isabel Marant pour H&M, bileklik: füme olan Yargıcı, kırmızı olan MANGO

photo by Canan Engin

1 comment: